Saturday, August 7, 2010

ramAdhAn




bila masuk ramadhan je,, msti ingat kat ustazah noraizah bt mustakim...=)
cter dye bermula apabila aku x skip solat terawih,, hurm.. tu laa nakal lagi.. tyme uh aku bru form 1.. zaman jahiliyah lagi.. hu3.. padahal time uh baru skaly aku skip solat terawih,, org lain yg dah berkali-kali skip solat terawih x terkantoi pon dgan ustazah.. than satu malam uh,, usai solat maghrib,, aku pon naik laa dorm.. niat nak rest.. baru 10 minit dok dalm dorm,, dgar suara ustazah,, wah,, time tu rase mcm nak pengsan dah aku..

Ustazah: nape awak x solat terawih??
Waney: ada hal sikit laa ustazah..
Ustazah: hal ape ntah yg mustahak sngat tu??
waney: (terkelu,, bagai menanti jawapan dari langit)
Ustazah: Amalina kamu x bolh smyg kan??
Amalina: A'ah ustazah.
Ustazah: kamu amik name yg skip solat terawih nie.. nanti kasi ustazah,, ade denda untuk diorg..

time uh dkat 6 org jugak laa yg skip solat terawih.. redha jew laa.. kitorg kene denda pasng langsir and bersihkan bilik PAIBASS.. lpas tu aku pon g laa jumpe ustazah..

Waney: ustazah,, sy nak mintak maaf taw.. inshaAllah sy x kan wat lagi.. tapikan ustazah,, nie baru first time sy skip solat terawih.. bdak-bdak lain bnyk kali x g pown x kantoi macam saye...
Ustazah: itu maksudnya Allah x nak kamu wat salah.. Allah nak tunjuk kat kamu kebesarannya.. baru skali kamu buat dah terkantoi dgan ustazah.. Alhamdullilh Allah kantoikan kamu dgn ustazah,, kalo x ntah2 esok lusa pon kamu ponteng solat terawih lagi..
waney: (aku pon terdiam,, btol gak kata2 ustazah nie )

selepas drpd kejadian tu.. aku telah di aim bdak yg x g solat terawih.. tiap2 tahun teacher akan ingatkan aku supaya pergi solat terawih.. that such a good memory.. tp ustazah dah ade kat jordan skrg nie.. inshaAllah sy akan ikut jejak ustazah...=)

No comments:

Post a Comment